B-JeugdTeam Kampioen seizoen 2015/2016!

B-JeugdTeam Kampioen seizoen 2015/2016! 1386 924 vvm63

Op zaterdag 9 april jongstleden is het B-jeugd team kampioen geworden van hun competitie! Alwin van Elven heeft een zeer leuk verslag ingestuurd en geschreven als supporter van het jeugd B team van de twee spannende wedstrijden!

Namens het bestuur, van harte gefeliciteerd met jullie kampioenschap!

 

Verslag:

Zaterdag 9 april was het zover. Zonder het er met de meiden en jongen over gehad te hebben kon de MB1 van VVM ‘63 kampioen worden. Clam Dyke MB2  was onze opponent.

In de thuiswedstrijd van enkele weken geleden was al gebleken dat dit een redelijk gelijkwaardige tegenstander was. Echter als iedereen er vol voor ging zouden wij de overhand moeten hebben.

In de eerste set begonnen we niet al te best.  Na enkele momenten stond het 6-2 voor Clam Dyke. Wij hebben echter een geheim wapen. De service van Alyssa. Hoe ze het doet weet niemand maar de ballen gaan allemaal strak en hard overheen het net heen.

Binnen de kortste keren stonden we met 12-6 voor. Rustig uitspelen dachten Petra en onder getekende.  Gerust waren we er niet op maar deze keer bleven ze in de volle concentratie en speelde de eerste set geduldig uit. Uiteindelijk werd de set met 25 –20 gewonnen.

De tweede set was een kopie van de eerste. Weer stonden we eerst ruim achter maar repareerde Alyssa met haar servicedruk de achterstand en deze set werd gewonnen met 25-21. Het kampioenschap was binnen. De meiden wisten nog van iets. Ondanks dat er op de tribune al gefeest werd. De koppies gingen hangen bij Clam Dyke en de derde set werd makkelijk gewonnen met 25-15.  Nu zijn we toch kampioen werd er gevraagd door de dames? Ze hadden geen flauw idee dat ze dat na twee sets al waren en dat de bloemen al klaar stonden. De vierde set  werd met 25–16 gewonnen. Alsof het de normaalste zaak van de wereld was wilde iedereen zich gaan omkleden. Heel verbaasd werd er gereageerd toen er door de ouders de bloemen werden gebracht in de zaal die door de vereniging zijn betaald. ( Waarvoor dank). Petra reikte de bloemen uit en zo werd het toch nog een feestje. Nog groter was de verrassing toen er ook nog medailles waren  voor de kids en de coach die wij als overige ouders hadden geregeld.  Iedereen ging met een tevreden gevoel naar huis.

Maandagavond moesten we weer aan de bak. Tegenstander was deze keer Amstelveen MB5. Deze tegenstander had tot nu toe slechts 1 setje gewonnen in de competitie. Liz was er vanavond niet bij dus mocht Julia haar opwachting maken. De uitdaging was voor ons om de tegenstander onder de 5 punten te houden. De eerste set lukte dat meteen. De tweede set gingen we voor een beter resultaat. Sybe mocht beginnen met serveren. Als hij zijn 21 ste service niet had uitgeslagen dan had er een 25-0 stand in gezeten. Nu werd de tweede set 25 –1. In de derde set moesten Merel en Alyssa van ons bovenhands gaan serveren. Iets wat ze eigenlijk nooit doen omdat ze bang zijn om het punt dan te verliezen. De derde en de vierde set was de concentratie wel een beetje verloren.  Desondanks werd er ruim gewonnen. 25-11 en 25-8. Rest ons nog een uitdaging. Als ook de laatste wedstrijd word gewonnen met 4-0  mogen de kids mij en Petra onder de koude douche zetten omdat ze over de hele seizoenshelft maar 1 setje verloren hebben.