Wij zijn Volleybal Vereniging Monnickendam en ons avontuur is begonnen in 1963. Vandaar ook onze naam VVM’63. Zoals u al kan raden zijn wij een sportvereniging die de sport volleybal beoefenen. Al bijna 60 jaar is Monnickendam onze thuisbasis om een lekker potje te ballen.

Binnen de vereniging hangt een positieve, gezellige maar vooral sportieve sfeer. Maandagavond is onze thuiswedstrijd avond waar diverse teams de strijd aan gaan om de punten binnen te slepen. Er is voor ieder wat wils, of u nou informatie opzoekt voor uw kind van zes jaar, voor u zelf als volwassene of voor uw oudere buurman/buurvrouw, vader/moeder of vrienden. Iedereen ontvangen wij met open armen om gezellig te komen volleyballen bij ons. Iedereen nieuwe lid mag 3 keer mee trainen om te kijken of hij/zij het volleybal gen in zich heeft. Kijk op de pagina trainingen wanneer welk team traint om gezellig mee te spelen. Bent u al overtuigd dat het volleybal gen in u zit? Schrijf u dan direct in op onze Lid worden pagina!

Bekijk de trainingen

Ik wil volleyballen, wat nu?

Het bestuur

Functie: Naam en voornaam: E-mail adres:
Voorzitter Rick Lenior voorzitter@vvm63.nl
Secretaris Vacant! Meld je nu aan via info@vvm63.nl secretaris@vvm63.nl
Penningmeester Mary Overboom penningmeester@vvm63.nl
Wedstrijd Secretaris Iris van der Steege wedstrijdsecretaris@vvm63.nl
Public Relations Natasja van der Zalm pr@vvm63.nl

De commissies

Commissie: Naam en voornaam: E-mail adres: Functie:
Kas Commissie Luuk Oosterbaan
Anja Jonker
kascommissie@vvm63.nl Het controleren van de financiën.
Team Commissie Wedstrijdsecretaris
& Trainers
teamcommissie@vvm63.nl Het samenstellen van de senioren
& jeugd wedstrijd teams.
Commissie van Beroep Willem Doornbos
& Peter Fornier
& Vonny Stolk
beroepcommissie@vvm63.nl Het ontvangen en afhandelen van klachten.
Materiaalbeheer Vacant! Meld ju nu aan via info@vvm63.nl materiaalbeheer@vvm63.nl Het beheren van alle materialen
(wedstrijdshirts, ballentassen etc.)
van de vereniging.

Competitie

Bij volleybal worden er wedstrijden gespeeld op allerlei verschillende niveaus. De wedstrijden beginnen bij de allerkleinste D en E jeugd. Zij spelen circulatie mini volleybal (CMV) met vier spelers in het veld. Na elke gespeelde bal over het net draaien ze door en proberen de bal op de grond te krijgen bij de tegenstander. Vervolgens wordt er voor het eerst op een groot veld met zes spelers gespeeld in de C jeugd.

Bij de B-jeugd wordt er al wat serieuzer gekeken naar technieken en de speelwijze. Ze krijgen meestal rond deze tijd een introductie met een ander speel systeem waardoor het niveau van het team versterkt wordt.

In de A-jeugd ontstaan er rollen in het team. De ene speler wordt het brein van het team, de Set-Upper. Deze rol zorgt er voor dat de aanvallers zo goed mogelijk en veel mogelijk punten kunnen scoren. Andere spelers kiezen er voor om aanvaller te worden. Aanvallers gaan zich specialiseren op de buiten positie, waar hij/zij met kracht en tactiek punten scoort of de midden aanvaller, deze kan zeer snel reageren en anticiperen waardoor hij/zij met zijn/haar snelheid punten scoort. Tot slot wordt de techniek van het passen steeds belangrijker.

Een nieuwe techniek wordt in de heren en dames competitie zeer belangrijk, blokken! Nu de tegenstanders ook geen kinderen meer zijn, is het essentieel om goed te kunnen blokken. Daarnaast wordt het samen vechten voor elke bal de nummer 1 prioriteit.

Al met al brengt het spelen van competitie wedstrijden genoeg inspanning, spanning maar vooral plezier met zich mee!

Onze volleybal vereniging is aangesloten bij de Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo). Deze organisatie organiseert alle competitie wedstrijden voor alle aangesloten volleybal verenigingen.

Bekijk het wedstrijd programma

Bekijk het fluitschema

Bekijk onze teams

Aankomende wedstrijd

Laatste uitslag

Sponsoren