Crisisopvang vluchtelingen in sporthal ’t Spil

Crisisopvang vluchtelingen in sporthal ’t Spil 600 454 vvm63

Gister hebben wij als vereniging zijnde een brief ontvangen van de gemeente betreffende een crisisopvang vluchtelingen in sporthal het Spil. Hieronder een stuk uit de brief van de gemeente aan de vereniging:

 

Net als veel andere gemeenten in ons land, heeft gemeente Waterland van het Ministerie van Veiligheid en Justitie het verzoek ontvangen om na te gaan of er acuut slaapplaatsen kunnen worden ingericht voor de opvang van vluchtelingen. Het gaat daarbij om kortdurende crisisopvang voor 3 x 24 uur met een mogelijke verlenging tot maximaal één week. Deze crisisopvang is bedoeld voor vluchtelingen waarvoor in de bestaande (tijdelijke) opvangcentra nog geen ruimte is.

Sporthal ’t Spil in Monnickendam komt daarvoor in aanmerking. Op dit moment is niet bekend óf er op onze gemeente een beroep wordt gedaan.”

 

Onze vereniging maakt gebruik van sporthal het spil om te trainen en wedstrijden te spelen. Het kan dus voorkomen dat alle trainingen en wedstrijden die gepland zijn in de week van 12 t/m 18 oktober in sporthal het spil niet kunnen doorgaan.

Wij houden jullie op de hoogte omtrent de ontwikkelingen. Zodra er een definitief antwoord is vanuit de gemeente zullen wij dit op de website plaatsen. Hou de website deze week dus goed in de gaten!